Értékelés: 4,5

A nyári gasztrotúra egy másik állomása az évi egy hurka-, kolbászevés, amihez nem mentünk messze, saját városunkban Fonyódligeten abszolváltunk.
A helyi büfé, amit nagyon kreatívan Stopnak neveztek el - ugye ebből minden balatoni faluban és városban van legalább egy - közvetlenül a vasútállomás mellett helyezkedik el. Két ablaknál rendelhetünk, külön az italt és külön az ételt. A választék nem túl nagy, de ha az ember tudja, mit akar, akkor nincs baj. Márpedig mi tudtuk: kolbász, májas hurka, véres hurka, fehér kenyér, savanyúság, sült krumpli, öcsinek rántott sajt, rántott csirke.
Több éve minden nyáron szigorúan egyszer ellátogatunk ide és azt kell mondjam, idén sem csalódtunk. Minden nagyon ízletes, magyaros, házias volt, a kenyér puha és friss, a kiszolgálók kedvesek, az árak pedig barátiak voltak. Egyedül a sült krumpli volt kissé gumírozott, de azt hiszem ezt a büfék közül csak a meki jellegű gyorskajáldákban lehet megúszni.
Ajánlom mindenkinek, akit nem riaszt vissza a nem túl festői környezet és a vonatzaj, viszont szeretne egy igazi jó hurka-kolbász kombinációt a magáévá tenni. Olyat, amilyet a nagyvárosokban már csak hajnalban, a piacon lehet.